En fråga utan svar

      4 kommentarer till En fråga utan svar

Hur ser din framtid ut?, frågade en vän idag.
Bra fråga, svarade jag, det undrar jag också. Nej, jag sa kanske inte riktigt så, men jag hade gott kunnat göra det.

Jag borde väl tänka som Too-ticki som säger “Allting är mycket osäkert, och det är just det som lugnar mig.” Det som lugnar mig är att jag verkligen inte lider någon nöd med mitt halvtidsjobb på viss tid. På ett sätt lutar jag mig tillbaka, njuter av den lugnare livstakten och vilar i övertygelsen om att Gud har en plan för mig.

Samtidigt snurrar hjärnan på för fullt och försöker räkna ut alla tänkbara scenarion för framtiden. Jag tycker om att ha koll på situationen och planerna klara för framtiden. Men nu har jag inte det och jag kan inte ens räkna ut hur framtiden kunde se ut. Det är inte första gången det händer mig och alla gånger hittills har det ordnat sig på ett bra sätt. Så lär det väl bli den här gången också.

Till dig som tänkt ställa mig frågan om framtiden kan jag för tillfället bara svara att jag inte har en susning. Det ger sig med tiden. Vi får vänta och se. Kanske blir det en riktigt skön och lugn sommar.

4 thoughts on “En fråga utan svar

 1. Kristina Ponting

  Jag har hemsemester som det heter i Svea rike, jag är inte något för att åka utomlands, jag har husvagn……… Men till Finland vill jag när denna farsot är över, min mor kom från Hailuoto, vill dit en gång till och känna havet i mitt hår. Jag bor i Karlshamn Sverige, läser och bloggar:) Och tron är stark hos mig – min mamma var frälsnings soldat

  1. Pastorn Post author

   Hej Kristina, så roligt att få en hälsning av dig!
   Vi ska hoppas att du kan besöka Hailuoto om inte ännu den här sommaren så senast nästa sommar.
   Att få dela tro är stort. Via bloggar kan vi hitta nya vänner och utbyta tankar.
   Allt gott till dig!

 2. Annica

  Finns en massa fina ställen i Finland också nu när vi ska semestra mera inom landet. Bor någorlunda nära Åland med båt men har inte varit där många gånger. Ifjol tog jag också bussen till grannkommunen. Åt god mat och promenerade omkring. Kanske när coronan äntligen är förbi att vi lärt oss att man inte behöver åka så långt bort och turista. Bättre för miljön också.

  1. Pastorn Post author

   Vi har ett fantastiskt land som få har semestrat tillräckligt i! Jag har säkert tusen ställen jag skulle vilja besöka inom landets gränser, så det är ju egentligen bara att skriva ner dem om börja pricka av. 🙂

Comments are closed.