Nytt år, ny tjänst och nya utmaningar

      1 kommentar till Nytt år, ny tjänst och nya utmaningar

Som jag berättade här tidigare, så har jag sökt en ny tjänst i vår församling. Den 29.11 beslöt församlingsrådet efter intervjuer av kandidaterna att be domkapitlet förordna mig till tjänsten som ny ledande kaplan i församlingen.

Eftersom förvaltningens byråkrati är som den är, tar det en god stund innan besvärstiden är över och beslutet vinner laga kraft och domkapitlet kan behandla församlingsrådets begäran. Men trots det torde jag från och med 1 januari 2024 ha ny titel, nytt jobb, nya befogenheter och ny stationeringsort, dvs. Korpo. Men till uppdraget hör ansvar som sträcker sig över Nagu, Korpo och Houtskär, så jag kommer inte att sitta klistrad i Korpo precis.

Som grädde på moset kommer e-posten, kalendern och det mesta andra att strula de första dagarna. Så som det har gjort varje gång jag har fått ett nytt tjänsteförordnande. Jag har gjort det här så många gånger under de senaste 5 åren att jag är rätt van och garvad. Det kräver lite tålamod och envishet så blir det nog bra. Jag har hört att det här systemet lyckligtvis ska uppdateras under våren så att inte alla ska vara tvugna att gå genom samma elände vid varje byte av tjänst, men det hjälper inte mig den här gången. 

Jag ser fram emot de nya uppgifterna som mellanchef. Jag får vara med och utveckla vår församlings struktur så att den blir stresståligare och smidigare. Jag får försöka lotsa personalen till ett nytt tänk i arbetet där vi blir ett större team som förhoppningsvis blir smidigare och mångsidigare. Istället för att alla ska kunna allting och lösa alla problem från början till slut så kan vi stöda varandra och samarbeta så att vi drar nytta av allas styrkor och gåvor och hjälps åt med det som är våra svagare sidor.

Jag har sagt det många gånger, och många gånger med en stor portion sarkasm, men det blir inte tråkigt att jobba i kyrkan! Det blir en spännande och intressant vår!

 

1 thought on “Nytt år, ny tjänst och nya utmaningar

  1. Camilla Hynynen

    Vilken tur att du vet att det kommer att stryka så du är förberedd !
    Lycka till med det nya!

Comments are closed.