Vem är Pastorn?

Det är jag som är Pastorn och jag heter Janette Lagerroos.

Jag är född och uppvuxen i skärgården och har tidigare arbetat med en massa olika saker, men längst som kyrkvaktmästare.

De senaste åren har jag studerat teologi och i maj 2018 blev jag klar teologiemagister. Prästvigd blev jag 27 maj 2018 i Borgå domkyrka av biskop Björn Vikström.

Jag blev förordnad till Väståbolands svenska församling för 1½ månad och sedan fortsatte jag som församlingspastor i Kimitoöns församling med Hitis kapellförsamling som mitt ansvarsområde under resten av året. Under tiden 1.1.2019-31.10.2020 var jag förordnad som tf. kaplan i Houtskär kapellförsamling.

Nu jobbar jag deltid på Kyrkostyrelsen som redaktör med ansvar för sociala media. Under sommaren 2021 sommarjobbar jag även på deltid i Kimitoöns församling.