Vem är Pastorn?

Det är jag som är Pastorn och jag heter Janette Lagerroos.

Jag är född och uppvuxen i skärgården och har tidigare arbetat med en massa olika saker, men längst som kyrkvaktmästare.

Under åren 2011-2018 studerade jag teologi och i maj 2018 blev jag klar teologiemagister. Prästvigd blev jag 27 maj 2018 i Borgå domkyrka av biskop Björn Vikström.

Mitt första förordnande var i Väståbolands svenska församling för 1½ månad och sedan fortsatte jag som församlingspastor i Kimitoöns församling med Hitis kapellförsamling som mitt ansvarsområde under resten av året. Under tiden 2019 till oktober 2020 var jag förordnad som tf. kaplan i Houtskär kapellförsamling. Under tiden februari till december 2021 var jag anställd på deltid på Kyrkostyrelsen som redaktör med ansvar för sociala media. Under sommaren 2021 hoppade jag även in på deltid i Kimitoöns församling.

Från och med januari 2022 är jag kaplan i Houtskär kapellförsamling.