Vem är Pastorn?

Det är jag som är Pastorn och jag heter Janette Lagerroos.

Jag är född och uppvuxen i skärgården och har tidigare arbetat med en massa olika saker, men längst som kyrkvaktmästare.

Under åren 2011-2018 studerade jag teologi och i maj 2018 blev jag klar teologiemagister. Prästvigd blev jag 27 maj 2018 i Borgå domkyrka av biskop Björn Vikström.

Mitt första förordnande var i Väståbolands svenska församling för 1½ månad och sedan fortsatte jag som församlingspastor i Kimitoöns församling med Hitis kapellförsamling som mitt ansvarsområde under resten av året. Under tiden 2019 till oktober 2020 var jag förordnad som tf. kaplan i Houtskär kapellförsamling. Under tiden februari till december 2021 var jag anställd på deltid på Kyrkostyrelsen som redaktör med ansvar för sociala media.
Pastoralexamen avlade jag i maj 2021.
Sommaren 2021 hoppade jag även in på deltid några veckor i Kimitoöns församling.

Sedan januari 2022 är jag kaplan i Houtskär kapellförsamling.
I december 2022 avlade jag examen i ledning av församlingsarbete (Exilafen).

Från början av 2024 är jag ledande kaplan i Väståbolands svenska församling.