Så sjöng det på sista versen

      Kommentarer inaktiverade för Så sjöng det på sista versen

I går kväll kunde man höra min aftonandakt i radion. Det blev min fjärde och sista radioandakt för den här våren, därav rubriken. Jag talade om en ny favoritpsalm jag hittade för ungefär tre år sedan. Inte så att psalmen skulle vara ny, utan bara så att jag råkade upptäcka den.

Vår finlandssvenska psalmbok har i dag 732 psalmer och 29 sånger i musikbilagan. Det finns med största sannolikhet en psalm för varje tillfälle, men frågan är hur många vi egentligen sjunger av dem? Om du skulle räkna hur många psalmer du känner till av dessa drygt 750 – hur många skulle det bli? Jag försökte någon gång göra det, men jag tappade bort mig. Ett par hundra är det åtminstone.

Det betyder att det kanske finns uppemot 500 psalmer som jag inte är bekant med. Och där kan jag fynda nya favoriter!

Om du vill höra min andakt finns den på Arenan i ett år framöver. Om du inte kan eller vill lyssna kan du som vanligt läsa manuskriptet under Ordet är mitt och där finns också en länk till psalmen. Kan hända att även du upptäcker en ny psalm!