Bättre nytt år?

      4 kommentarer till Bättre nytt år?

Jag tycker att hälsningen “gott nytt år” det här årskiftet många gånger bytts ut till “ett bättre nytt år”. Det är ju inte så underligt, för om man med ett gott år får ett år som 2020 är det inte många som vill ha det i repris.

BIld av iXimus från Pixabay

Men hur ska nästa år bli? Det är det ingen som vet, men vi kan alla önska, be och hoppas.

För min egen del hoppas jag att:

 • jag och alla andra ska få vara friska och få vaccin mot covid-19 så fort som möjligt
 • jag fritt ska kunna träffa alla mina vänner och krama om dem igen
 • jag ska kunna avlägga pastoralexamen före sommaren
 • jag snart ska ha ett jobb igen
 • jag åter ska få vidga mina vyer och nätverk
 • jag ska få lära mig nya saker i ett lagom tempo
 • sommaren ska bli full av båtliv
 • jag och min man ska kunna resa iväg till ett bröllop vi blivit bjudna till
 • det nya normala ska likna det gamla normala så långt som möjligt

Det finns mycket att hoppas på och en del saker som kommer att hända nästa år har jag redan en aning om. Jag önskar att vi inte ska behöva tampas med riktigt lika många och tunga utmaningar som 2020 förde med sig. Ett lugnt och vanligt år skulle verkligen inte sitta fel.

4 thoughts on “Bättre nytt år?

 1. Sussi

  Jag tror jag kan instämma ganska väl i din lista!
  Ja, förutom det där med att avlägga pastoralexamen då. Fast iofs tänkte jag här för några år sedan att jag skulle göra som du och läsa teologi på äldre dagar (nej, DU är inte gammal!) men konstaterade sen att jag inte kanske har tillräckligt med tålamod och ork att läsa. Eller alltså jag är nog för lat helt enkelt. DÄrför lyfter jag lite extra på min hatt för folk som fullföljer extra studier i vuxen ålder!
  Det blir nog bra!

 2. Gunvor Helander

  Tack för alla dina fina kommentarer. Ett bättre nytt år änskar jag dig och de dina. Många kramar från Guggo

Comments are closed.