En ledig dag – på stranden?

      Kommentarer inaktiverade för En ledig dag – på stranden?

En ledig dag – hurra! Men oj, vad trött jag är.

Det har blivit ett par tupplurar under dagen och ingenting vettigt har jag gjort. Det finns ju tusen saker jag skulle vilja göra – men idag var inte dagen för de sakerna. Nu var det dags att dra i handbromsen och låta kropp och knopp vila. Och visst är det skönt att kunna göra det!

I morgon firar jag högmässa i Houtskär och sen loggar jag ut för hela fyra dagars ledighet. Det ska bli skönt att ha en sammahållen ledighet, för det är inte alls samma sak att ha en ledig dag här och en där. Jag behöver ha minst två dagar ledigt i sträck för att känna att jag hinner vila. Vårens arbetslista är planerad så att jag ska hinna vara ledig och ta igen mig – men vi får se vad verkligeheten för med sig. Det enda säkra är att det kommer överraskningar och förändringar!

Idag har jag roat mig med att spana in olika resemål och resor till sydligare breddgrader. Malta, Gambia, Madeira, Sicilien, Kap Verde – de ser alla så spännande och lockande ut! Det är alltid roligt att drömma, planera och fundera, men om det alls blir någon resa när det blir dags för semester är inte så säkert. Kanske är det ändå bara skönt att stanna hemma, slappa och försöka göra lite av alla tusen saker som jag skulle vilja få gjorda. För det kan vara ganska påfrestande att åka iväg på resa. Så där att man skulle behöva en semester efter semestern för att vila upp sig. Men drömma är gratis och inte så påfrestande – så det ska jag fortsätta med.