Ibland blir det inte som planerat

      Kommentarer inaktiverade för Ibland blir det inte som planerat

Ibland kan det hända sig att det man planerat inte blir som man planerat. Det händer alltid ibland, fast ganska sällan ändå, att man själv eller någon kollega blir sjuk eller får något annat förhinder på kort varsel.  Då blir det att pussla och ställa upp så att man inte behöver ställa in församlingens planerade verksamhet.

Fotograf: Jan Bambu Eriksson

Den här gången fick jag ta över arbetsuppgifter som någon annan hade inplanerat i sin kalender. Visst hade jag gärna varit hemma och ledig, men samtidigt tycker jag att det är roligt att få tjäna också på andra håll än vanligt. Det som förundrar mig är hur många vänner och bekanta jag har på alla håll i vår stora församling. Jag känner mig hemma var jag än rycker in och det är roligt att få återse församlingsbor jag inte ser så ofta. Jag känner att det är en fantastisk förmån att inte vara bunden till ett och samma ställe hela tiden, utan att ibland få göra små insatser på olika håll i församlingen. På så sätt upprätthåller jag ju kontakten till alla vänner och bekanta som jag inte ser så ofta! Vilken lyx att få göra det på arbetstid!

Ibland känns vår församling väldigt stor och utspridd, men jag hoppas att det är fler än jag som upplever att den inte är opersonligt stor, utan mera som en familj och släkt med band mellan öarna. För det mesta visar det sig efter en liten stunds samtal att man har något eller någon gemensamt. I skärgården har man i alla tider haft släktband åt olika håll och man har gift sig och flyttat från en ö till en annan. Den som bor i Pargas har kanske sina rötter längre ut i skärgåden och den som bor i Houtskär har kanske ett syskon eller en kusin som bor i Pargas. Vi har mera gemensamt än vad som skiljer oss åt och det behöver vi påminnas om med jämna mellanrum.

I väntan på det nya året önskar jag en god fortsättning på julen och ett gott nytt år!