Äntligen kom beslutet

      Kommentarer inaktiverade för Äntligen kom beslutet

Från de 1.1.2024 har jag jobbat som tf. ledande kaplan, för som jag skrev i mitten av december, mal de byråkratiska kvarnarna långsamt.  För att vardagen i församlingen ska kunna rulla på som tänkt, fick jag ett tillfälligt förordnande i väntan på att domkapitlet skulle ta det formella beslutet på sitt möte i januari. Nu är det mötet avklubbat och jag får från första februari börja jobba “på riktigt” och beta av prövotiden.

Det har varit en flygande start och mycket att tänka på. Att min arbetsort nu är Korpo gör att det är mycket att lära sig om hur församlingen fungerar där. Man kan kanske tänka att det inte kan vara så mycket som skiljer åt på grannholmen, men de lokala traditionerna är mycket lokala och varierande. Jag kan väl inte påstå att det är VÄLDIGT annorlunda, men det är i detaljerna man känner igen sitt eget.

Samtidigt är jag fortfarande mycket i Houtskär eftersom det inte “ploppade upp en präst ur lådan” vid nyår som meddelade att hen vill jobba i Houtskär. Så för tillfället leder jag verksamheten både i Korpo och Houtskär, och när jag inte kan klona mig och vara på två ställen samtidigt anlitas andra präster att hjälpa till och rycka in.

Den här våren blir en övergångsperiod när vi ser hur allting löper och hur vi ska få alla  hörn av församlingen att fungera så bra som möjligt. Houtskär ska inte lämnas utan präst på obestämd tid, men just nu är det mesta oklart och det är sällan smart att ta långsiktiga beslut innan man vet vad man vill och vad man kan.

Det är spännande och utmanande och tråkigt blir det inte. Jag hoppas och ber att församlingsborna ska ha tålamod och överseende med att allt är lite flummigt nu när vi tagit i bruk nya arbetssätt, för jag är övertygad om att det blir bra, bara vi hittar formerna.