Bara för att jag kan

      Kommentarer inaktiverade för Bara för att jag kan

Nu är båten i sjön och igår tog jag den till jobbet.

Inte för att jag måste.
Inte för att det är billigt.
Men för att det är smidigt och roligt och för att jag kan!
Dessutom var det strålande vackert väder och då är en tur med båten rena nöjet!

Det var min första solokörning för säsongen och jag överraskade mig själv med att ta i land utan problem vid Prästgårdens båthus. Även om jag bott (så gott som) hela mitt liv i skärgården har jag ändå bara kört båt i tre år. Dessutom räknade jag med att kunskaperna kanske rostat under vintern. Men, ibland överraskar man sig själv!

Arbetsresan till jobbet tar ca en timme och en kvart med bil och färjor, med båten tar det ca 35-40 minuter. Dessutom är jag inte bunden av tidtabeller när jag tar båten.

Numera händer det sig när jag planerar mitt arbete, att jag utgår ifrån att jag tar mig fram med båt. Det ger en större flexibilitet, även om vädret är en osäkerhetsfaktor. I närområdena, mellan hemmet och jobbet, är det sällan vädret ställer till med problem, eftersom det är inomskärs jag rör mig. Ska jag längre vägar kan det bli lite spännande. Det fick jag smaka på i slutet av förra sommaren. Bra gick det också och jag lärde mig lite mera om hur jag ska hantera båten och vad som är möjligt.

Vår båt är en Flipper 640 från 1987 och med stor sannolikhet byggd i Nagu. Det lär vara den bästa modellen av Flippers båtar och jag är alldeles förskräckligt nöjd med den. Lagom liten så man lätt kan hantera den ensam, men stor nog att sova i om man vill. Snabb och bränslesnål är den också. Förra sommaren räknade vi att den drog 0.85 liter på sjömilen.

Det ser ut att kunna bli en finfin sommar det här!