Är det mörkrets fel?

      Kommentarer inaktiverade för Är det mörkrets fel?

Två veckor in på det nya året redan – hur gick det till? Varje år blir jag lika överraskad över hur snabbt dagarna rinner iväg. För tillfället blir jag också överraskad över att det är söndag mest hela tiden. Jag hinner inte riktigt med.

Det beror inte på att jag skulle ha så mycket på gång att jag inte hinner med, utan mera beror det på att jag känner mig låg, seg och trött. Allra helst skulle jag bara ligga under täcket och sova. Så kan någon vänlig själv väcka mig sen när krokusen blommar och flyttfåglarna börjar dyka upp igen?

Kan hända beror mitt mående på mörkret. Det kommer sig i alla fall inte av att jag skulle tycka illa om vintern. Alla årstider har sin charm och idag när dimman lade sig över skärgården var det otroligt vackert. Men mörkret påverkar hormonbalansen i kroppen och kan få oss människor att reagera på olika sätt. Jag har inte tidigare tänkt så mycket på mörkrets inverkan, men en läkare påpekade det för mig. En solljuslampa lär hjälpa.

Det är trevligt att konstatera att solen står över horisonten lite längre varje dag, men det hjälper så långsamt. Om den bara skulle lyckas tränga genom de täta molnen som bäddar in oss de flesta dagarna nu, skulle det säkert kännas bättre.

Nåja, eftersom tiden går så väldigt fort är det snart april och påsk och långa, ljusa dagar igen. Tills dess får man bara bita ihop och streta på…