Gudstjänst “for dummies”

      Kommentarer inaktiverade för Gudstjänst “for dummies”

Idag har vi haft den första träffen med Gudstjänst “for dummies”. Det låter ju kanske lite tokigt och det är det meningen att det ska göra också. För då väcker det förhoppningsvis intresse.

Om du söker efter information på nätet kan det hända att du snubblar över uttrycket
“for dummies”. När det är nåt man inte kan eller vill veta mera om så är “for dummies” grundlig, enkel information. Det förutsätter inte att du ska vara dum i huvudet, utan man vill på ett så enkelt sätt som möjligt förklara vad det handlar om.

Så vår gudstjänst “for dummies” är som en kurs som lika bra kunde heta skriftskola för vuxna eller Gudstjänst- vad är det? Vi träffas över eftermiddagskaffet varannan söndag fram till påsk och gräver ner oss i gudstjänstens alla klurigheter.

Jag var lite spänd på om någon alls skulle nappa på och vara intresserad. Och till min stora glädje kom det en handfull deltagare. Riktiga gudstjänstnybörjare skulle jag inte kalla dem, men det blev intressanta diskussioner och jag hoppas och tror att deltagarna fick någon ny kunskap med sig.

Man behöver inte anmäla sig och man måste inte vara med alla gånger. Vill man kan man komma med en gång eller alla gånger. Det här är något alldeles nytt, så det är minst lika spännande för mig som det är för deltagarna!