En salig blandning

      5 kommentarer till En salig blandning

Jag blickar bakåt i bloggen och ser att det är en veckan sen jag skrev sist. Vart tog den vägen? Kanske jag borde lista veckans höjdpunkter?

Lördag – jordfästning. Det var länge sen sist och nu blev det en på finska. Några droppar nervositet fanns i blodet, men det gick bra.

Söndag – heldag med konfirmanderna från Korpo och Houtskär. Det visade sig att jag hade förberett en aning för lite material att beta av under dagen, men det löste sig smidigt ändå.  Dagen avslutades med kvällsgudstjänst med sånger från Taizé traditionen.

Måndag – Tack gode Gud för distansdagar, för kan jag ta mig en sovmorgon på samma gång!

Tisdag – förtroendeuppdrag och teamsmöten hela långa dagen. (Perfekt att sticka då!)

Onsdag – kanslidag, andakt på serviceboendet och första körövningen på över ett år! Under uppsjungningen kände jag av muskler jag glömt att jag hade – hurra!

Torsdag – skriva föredragningslista till kapellrådet och första träffen med den finska samtalsgruppen Pappilan porinat. Oj, så vi skrattade mellan kaffe, psalmer och bibelläsning!

Fredag – pappersarbete och planeringsmöte för församlingens some-arbete. Skojigt att få dra nytta av allt jag lärt mig under åren!


Det händer sig med jämna mellanrum att jag får frågan hur en vanlig vecka ser ut för en präst. Den här veckan var kanske inte helt vanlig, men inte heller särskilt ovanlig. Det finns ju inte två veckor som är sig lika! Att vara präst är omväxlande och jag älskar kontrasten mellan att sitta ensam och skriva och att få umgås med människor i alla åldrar. Det är en salig blandning av rutiner och spontanitet, välplanerade och oförutsedda händelser.

Nu ska jag checka ut och fira ledig weekend.
Ta hand om dig!

5 thoughts on “En salig blandning

 1. Pingback: Kall eller jobb? Mitt svar på en läsarfråga – Pastorn och Havet

 2. Hencko

  Det här var intressant! Har faktiskt många gånger funderat på hur en prästs dagar ser ut. Jag menar, man ser er på era “uppdrag” och jag förstår att de skall förberedas, men vad annat håller ni på med? För även om många pratar om att det är ett kall att vara präst så är det ju också ett jobb. Är det svårt att hålla det privata livet isär från jobbet eller flyter det allt samman till ett?

  1. Pastorn Post author

   Roligt att höra att du tyckte inlägget var intressant.
   Det är viktiga frågor du ställer och jag återkommer med ett inlägg som svar på dem om ett par dagar.
   Stay tuned!

 3. Miina

  Vad roligt att få läsa om din vecka!

  Om pandemin går som den ska, ser jag fram emot att få uppleva en del av din arbetsdag en lördag i april. 🙂

Comments are closed.