Jag fick en tanke som gåva

      Kommentarer inaktiverade för Jag fick en tanke som gåva

För en tid sedan satt jag tillsammans med två redaktionsmedlemmar och spånade kring kommande inlägg på Facebook och Instagram. Ena berättade vilka tankar som väcktes i henne när hon läste texterna för Kristi förklaringsdag. Andra antecknade och nickade. Det var bra vägkost för inlägget som ska göras. Jag lyssnade, sög i mig tankarna och tog dem med mig.

När jag skulle skriva betraktelsen till Kyrkpressen, som utkom idag, valde jag att skriva om Kristi förklaringsdag – jag hade ju fått ta del av så fina tankar! Att få en idé att utgå ifrån är en stor gåva. Att få ge den vidare i form av en betraktelse i Kyrkpressen är en ynnest.


Om du inte har tillgång till Kyrkpressen kan du läsa min betraktelse genom att klicka här. För så som med de allra flesta texter jag skriver, har jag också publicerat den här betraktelsen på sidan Ordet är mitt.

Jag publicerar inte alla texter för att jag tror att mina texter är särskilt fantastiska eller ens bra, men jag tror att genom att dela dem kan någon annan få en idé, en tanke, att spinna vidare på i sina egna texter. Någon kanske också finner tröst, glädje eller lär sig nåt smått av mina texter.