Här kommer alla känslorna…

      Kommentarer inaktiverade för Här kommer alla känslorna…

…på en och samma gång, sjunger Per Gessle. Och så ser det också lite ut när jag bläddrar i min kalender.

Dop, konfirmation, vigsel, välsignelse av äktenskap, jordfästning, andakter och gudstjänster.
Allt det här finns det redan inprickat i min kalender för tiden som jag ska sommarjobba i Kimitoöns församling.

Det känns lite pirrigt, för bortsett från dopet jag förrättade igår, har jag inte gjort så mycket församlingsarbete på 9 månader! Samtidigt vet jag att det kommer att gå bra. Det är ju det här jag älskar att göra! Och jag är inte ensam i uppdraget.

Den första tiden jag jobbade i Kimitoöns församling sommaren 2018 fick jag fara kring till alla möjliga ställen. Det var stekhett och här står jag iklädd ämbetsdräkten på en strand i solgasset och ska välsigna ett äktenskap. Nu tycker jag att mitt leende ser aningen ansträngt ut – men det är ett otroligt fint minne!

Nu när jag återvänder blir det annorlunda. För tiden har gått; vi och världen har förändrats. Det blir annorlunda, men det blir bra! Det är helt okej om alla känslorna kommer på en och samma gång.