Glad Johanne!

      Kommentarer inaktiverade för Glad Johanne!

Idag är det Johannes namnsdag och enligt gammal tradition Johannes Döparens dag, men sedan 1955 firar vi Midsommardagen på lördagen som infaller mellan den 20 och den 26 juni.

När jag började sticka min Strömsötröja tänkte jag att den skulle bli ett perfekt klädesplagg för midsommaren. Dock verkar det som att man inte behöver tjocka tröjor och långkalsonger i år. Hur som helst fick jag tröja klar i god tid före midsommar. Det tog ca 3 veckor för mig att sticka den, men sen skulle den ännu vätas och sträckas (detta lär kallas blockas) och alla lösa garnändor skulle fästas.

Det var roligt att sticka en tröja så nu har jag börjat på ett nytt projekt. Det ska bli en liten tröja åt en liten fröken. Jag har alltid haft lite svårt att hålla mig till recept och beskrivningar så nu provar jag redan på att modifiera beskrivningen som jag vill… Få se hur det går!

I dagens Kyrkpressen kan man också läsa en betraktelse jag skrivit. Har du inte Kyrkpressen kan du öppna Ordet är mitt och läsa texten där.

Glad Johanne och trevlig midsommar!