Böcker, böcker, böcker!

      2 kommentarer till Böcker, böcker, böcker!

Jag har funderat lite på varför det var så tungt och svårt att läsa något mer än det absolut mest nödvändiga medan jag var på jobb. Jag gick omkring med ett gnagande samvete för att jag inte läste och förkovrade mig. Det fanns varken ork eller lust, men ändå tyckte jag att jag borde…

Sen när jag blev ledig satte jag upp målet att läsa i Bibeln 15 minuter varje dag. Det var ett svar på mitt dåliga samvete om utebliven förkovran. I början av december skrev jag hur det gick och bara fem dagar senare tog läsandet paus. Det blev för krävande just då.

Före julen jobbade jag med en pastoralkurs och fick den klar och inlämnad. Jag har inte fått den godkänd ännu, men det torde vara på god väg. De böckerna jag läste då gick bra, men nog mest på rutin och för att jag måste.

Till julklapp fick jag Barack Obamas bok – på finska! – och halva slukade jag på bara några dagar. Sen blev det paus på den boken. Jag ska nog snart återvända till den, för den är verkligen intressant och ger en inblick i det underliga politiska system USA håller sig med. Dessutom skriver Obama på ett medryckande sätt och jag läser med lust – till och med på finska!

Nu har jag tagit itu med följande kurs och läser böcker om själavård och andlig vägledning. Första boken gick halvtrögt, men så fick jag låna boken Ångestgudinnan och den slukade jag på en kväll. Plötsligt hittade jag tillbaka till lusten att läsa! Följande kursbok gick smidigt och nu ska jag återvända till en bok jag läste för länge sen. Då gillade jag inte boken fast många tycker att den är alldeles fantastisk, så få se vad jag tycker nu? Kanske jag mognat och plötsligt inser bokens storhet?

Igår tog jag fram Bibeln och min 15 minuters utmaning igen. Kanske jag kan fortsätta nu en tid igen?

2 thoughts on “Böcker, böcker, böcker!

  1. Livingwithmycamera

    Jag lånade Michelle Obamas bok av mamma men har inte kommit igång med den ännu för jag har så många andra böcker på rad. Senast läste jag Malin Berghagens bok Livslust och hälsa efter att ha blivit tipsad om en annan bok hon gett ut, som jag inte fick tag på. Roligt med otippade läsval men frustrerande med såna man inte får tag på på biblioteket. Jag vill helst inte köpa fysiska böcker utan låna dem eftersom jag ser hur svårt min pappa har att bli av med alla böcker han samlat på sig under åren… Han har donerat många kassar med böcker men ännu är hyllorna fulla.

    1. Pastorn Post author

      Jag lånar också hellre än köper. Jag läser extremt få böcker flera än en gång och då är det alldeles onödigt att de står i min bokhylla och samlar damm. Men ibland är det ändå roligt att köpa nån bok.

Comments are closed.