Har jag slutat blogga?

      2 kommentarer till Har jag slutat blogga?

Jag ställde faktiskt mig själv den frågan. Har jag slutat blogga? Det är så länge sedan jag skrivit något att det nästan känns så. Men, nej. Jag tog en paus. En välbehövlig paus.

För den här våren har varit tung. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som har ätit upp mina krafter, men jag har varit väldigt trött. När jag var till Borgå på stiftsfullmäktige möte i slutet på maj fick jag bjuda skjuts åt en kollega på vägen hem och oj så snabbt den resan gick! Vi pratade och lyssnade och pratade, lyssnade och pratade. Det är en klok kollega som jag gärna förbättrar världen med och nu snurrade vårt samtal mycket kring ork och trötthet. Jobb och privatliv. Krav – verkliga och egna förväntningar. Det fick mig att inse att jag nog var (är?) väldigt nära en utbrändhet. Men just då upplevde jag att det inte fanns andra alternativ än att tuffa på en liten tid till.

Så jag packade min kasse och for iväg på skribaläger. Att vara utmattad när man far iväg på läger är kanske inte det bästa, men på läger får man vila från hushållsjobbet där hemma i alla fall. Någon annan ställer fram mat på bordet många gånger per dag och det är bara att sjunga till bords och äta. Ganska nära paradiset om du frågar mig.

Efter lägret var jag så trött att jag sov 24 timmar av 36. Inte i ett sträck, men ändå. Helt sjukt!

Sen hade jag ett par veckor ledigt och har hunnit vila upp mig. Kanske inte helt och hållet, men så mycket att jag fungerar normalt igen. Snart blir det semester och mera tid att vila och njuta av livet.

Många kvällar har jag lagt mig i sängen och börjat “jobba”. Jag har kommit ihåg saker jag behöver göra och jag har tänkt ut predikningar. Men, eftersom jag inte har orkat skriva ner det, så har jag på morgonen bara kommit ihåg att jag hade en massa bra tankar igår… Men här om kvällen när tankarna på predikan snurrade igång igen, steg jag faktiskt upp och satte mig vid datorn. Det lönade sig. Det blev en predikan jag är väldigt nöjd med. Plötsligt fanns det en röd tråd och ett budskap i det jag skrev. Nu var det något jag ville säga (eller var det den heliga Anden som jobbade kvällsskift?). Och jag är så knasigt stolt att jag vill dela den med dig. Klicka här så kommer du direkt till predikan om du vill läsa den.

2 thoughts on “Har jag slutat blogga?

  1. Annica

    Vila och ta väl hand om dej. Viktigt ta hand om sej själv och inte bars andra. Önskar dej en skön avkopplande semester. Ta hand om dej.

    Reply
  2. Miina

    Så klokt av dig att vara uppmärksam på vad du behöver! Och amen eller highfive på din predikan! Tack för dina ord! Njut nu av ledigheten och glöm inte bort att enda sättet att kunna och orka ta hand om andra, är att i första hand ta hand om sig själv! Även Gud vilade. ❤️

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *