Tankar på färjan i sena kvällen

      Kommentarer inaktiverade för Tankar på färjan i sena kvällen

Det händer sig med jämna mellanrum att någon förundrar sig över att jag pendlar till Houtskär. Att jag pendlar till jobbet är inte svårt att förstå, det gör ju så många, men att jag pendlar till Houtskär är nästan omöjligt att förstå.

Jag räknar med att det tar mig en timme och en kvart enkel resa. Skulle jag pendla i motsatt riktning tar det ungefär samma tid att åka till Åbo.

Visserligen går färjorna mera sällan mellan Korpo och Houtskär än på de andra färjpassen men det betyder också att jag har en halv timme tid som jag kan använda till allt möjligt.

Som just nu till exempel, jag sitter i bilen på färjan och skriver det här blogginlägget. Jag sitter här och är lycklig för att ungdomarna trivdes så bra att jag nästan fick bråttom till färjan. Jag är lycklig för att färjturen körs trots att jag åter en gång glömt beställa den i tid. Jag är lycklig över att jag har ett underbart jobb OCH kan åka hem till natten.