Ett jobb jag hoppas ingen söker

      Kommentarer inaktiverade för Ett jobb jag hoppas ingen söker

Det är väl lite dumt att göra reklam för att ett jobb är ledig anslaget om man hoppas att ingen ska söka det? Men titta på bilden här nedan så kan du själv räkna ut varför jag skriver som jag skriver…

Det är alltså den tjänst jag är tillförordnad till, som nu är ledig anslagen av Domkapitlet i Borgå stift. Jag trivs ju så gräsligt bra att jag inte för mitt liv vill bli av med den! Har jag förstått Houtskärsborna rätt, tycker de också att det är bra som det är nu.

Så varför är tjänsten då ledig anslagen? Jo, det blir två år sedan den var ordinarie besatt och då måste den enligt regelverket förklaras ledig, ifall det skulle finnas någon behörig präst som vill ha tjänsten. Jag har nämligen inte ännu den examen som krävs för tjänsten. För att bli ordinarie kaplan krävs det avlagd pastoralexamen och dit har jag ännu 30 studiepoäng. Jag håller alltså på och vidareutbildar mig, men det tar en stund ännu innan jag är i mål.

Jag tror ju nog att Gud har ordning på det hela, men jag vet ju inte hur han tänkt, så därför är jag lite fundersam. Gud fick jobba en del för att få mig till Houtskär (motsträvig som jag var till en början) så nu hoppas jag att han inte tycker att det räcker utan låter mig stanna kvar några år till. Det är i alla fall det jag ber om varje dag nu. Kanske du vill be för mig också?