Vad månne hon skrivit nu igen?

      Kommentarer inaktiverade för Vad månne hon skrivit nu igen?

Idag kan man läsa mina funderingar i tidningen. Det är för tolfte gången jag får skriva i kolumnen Spaltaren! Det är en välläst kolumn har jag märkt.

Ibland när jag träffar nya människor säger de att de läst min text i kolumnen. Det är alltid lika roligt att höra och samtidigt varje gång överraskande. För fast jag ju vet att det är många som läser Åbo Underrättelser tänker jag inte på det när jag skriver min text.

Nu blev jag ju lite nyfiken på hur många det kan tänkas vara så jag ringde ÅU och frågade hur stor upplagan är. 4800 papperstidningar trycks det och nästan 1000 prenumererar så att de läser tidningen digitalt. Sen får man ju räkna med att det är ännu flera som läser tidningen som inte prenumererar själv. Till exempel i ett hem har man en tidning fast det kanske är tre som läser den. På biblioteket, caféer och andra offentliga ställen kan många läsa samma exemplar.

Det är alltså bra många som läser ÅU och säkert många av dem som också läser Spaltaren.  Det är nog säkert bäst att jag fortsätter att inte tänka på hur många som läser mina texter, annars kanske jag inte vågar skriva mera.

Och för den som vill läsa, men inte har tillgång till tidningen så får du klicka här.