Hemmaplansfavör

      Kommentarer inaktiverade för Hemmaplansfavör

Idag har Marthorna firat 120 år av föreningsverksamhet med en stor, tvåspråkig festgudstjänst i Åbo domkyrka. Den kan man se på Arenen i 30 dagar framöver. Jag var inte där, utan jag var ombedd av Nagu Marthaförening att hålla gudstjänst i Nagu kyrka. I samråd med kyrkoherden gjorde vi så att Nagus kaplan Kjell höll högmässan i Houtskär och jag höll festgudstjänsten i Nagu.

Att få förrätta gudstjänst i min hemkyrka är varje gång lika fint. Jag har gjort det två gånger nu sedan jag blev prästvigd. Idag var kyrkan full av kvinnor, Marthor, och det var en fin känsla att se att det kommit Marthor från andra håll i den stora skärgårdsförsamlingen också för att delta och fira tillsammans i Nagu. Några män fanns det ju också i bänkraderna och det gläder mig.

Alla de varma kramarna och de fina ord som jag fick ta emot efter gudstjänsten värmer. Tänk att få ha ett arbete som uppskattas av så många! Jag svämmar över av glädje och tacksamhet. Det är en nåd och välsignelse att bli buren av församlingen!

Efteråt var det lunch på det som i tiderna hette Marthahemmet. Det var en uppsluppen och  glad stämning vid borden. Att få dela gemenskapen också vid lunchbordet var uppskattat av alla som deltog. För att inte tala om att maten smakade underbart!

PS. Min predikan finns åter att läsa på sidan Ordet är mitt.