Lugn och rivstart på samma gång

      Kommentarer inaktiverade för Lugn och rivstart på samma gång

Första arbetsveckan efter semestern är i full gång. På måndag när jag öppnade telefonen och mejlen var jag lite spänd på vad jag skulle möta. Jag var förberedd på att det kunde vara hur mycket som helst, men sist och slutligen var det inte så farligt. En hög med mejl hade jag förstås, men de betade jag av under dagen. Telefonsvararen hade några meddelanden, men faktiskt inget jag behövde åtgärda.

På tisdag hade vi höstens första personalmöte och till min stora lycka var vi fulltaliga kring bordet! Det har varit jag dvs. tf. kaplanen, diakonissan och vaktmästaren hela våren. Nu kunde ungdomsarbetsledaren vara med för att dagen för verksamheten i Houtskär har ändrat och så har vi en församlingsmusiker på 50% som också deltog i mötet. Det kändes verkligen som att vi var ett helt arbetslag när vi gick genom den inplanerade verksamheten för hösten. Härligt!

För även om arbetslaget är fulltaligt, blir det inte samma sak om man går om varandra hela tiden och aldrig har möjlighet att sitta kring samma bord. Knappast kommer vi att sitta hela gänget runt bordet varje vecka, men nu har vi möjlighet att träffas ändå.

På onsdagen hade jag första andakten på Fridhem för hösten. Det var roligt att komma dit igen och få träffa alla gamla bekanta där. Vi sjöng bekanta psalmer och jag använde berättelsen om silversmeden som finns i en andaktsbok tänkt för unga. Jag märkte att orden berörde de äldre på ett helt annat sätt än de unga. Jag kände att berättelsen gick betydligt djupare in hos dessa damer och herrar som bär på så mycket livserfarenhet. De vet vad ordet prövning betyder!

Torsdag och fredag är mina lediga dagar den här veckan. Tyvärr ligger jag efter med uppgifter som bara måste vara gjorda till veckoslutet, så här sitter jag framför datorn och försöker komma i kapp. Det är inte optimalt, det är inte bra, men jag har en känsla av att det jämnar ut sig lite framöver. Jag ska ta mig en promenad ut i svampskogen idag och lufta kropp och själ, så går det nog bra.

Bilden är tagen för flera år sedan. Jag kan bara hoppas på att hitta något liknande idag.