Tf. kaplan? Ja, och chefredaktör!

      2 kommentarer till Tf. kaplan? Ja, och chefredaktör!

Efter min dåliga start på måndag gick den här veckan åt till att vara chefredaktör och ansvarig utgivare. Utöver det vanliga arbetet då, förstås. Det låter pampigt med titlar som chefredaktör och ansvarig utgivare, men i verkligheten har jag sammanställt en liten tidning på 20 sidor i A5 format. Jag har hjälp av andra som skrivit texter och producerat annat material så allt gör jag inte själv, utan det är nog mest sammanställningen som ligger på mitt ansvar.

Tidningen heter Församlingslyktan och den har utkommit i 60 år redan, så det är ett kulturarv jag nu fått förmånen att bära vidare. I datorn fanns en tidigare tidningsgrund tillverkad i programmet Word. Jag får väl erkänna att jag inte blev så väldigt upphetsad när jag tittade på den. Jag har vant mig med att göra programblad för ungdomsföreningens amatörteaterverksamhet i programmet Publisher, (jo, jag VET att det finns bättre program, men ett bra program är vanligtvis ett som man behärskar) så jag valde att göra om tidningen från grunden. Dessutom blev det en förnyad layout på samma gång. Kanske jag rent av har lite nytta av den där extra praktikkursen i massmedia som jag gjorde?

Pärmbilden knäppte jag i måndags efter lunch. Jag kom plötsligt på hurdan bild jag ville ha så jag rusade till kyrkogården. Med hjälp av en lånad kruka glada narcisser fick jag en färggrann påskbild av kyrkan, just en sådan jag tänkt mig. Säkert kunde jag ha tänkt mera och bättre på kompositionen, men det var en tillräcklig utmaning att få blommorna att stå stilla i blåsten.

Jag hoppas du kan läsa mellan raderna att jag tycker att det har varit sjukt roligt att få göra den här tidningen. Tänk att få göra sådant på arbetstid som jag förr gjort frivilligt! Tänk att ha nytta av ungdomsföreningens amatörteaterverksamhet på jobbet! Jag har visat ett utkast åt några personer under arbetets gång för att höra mig för om reaktionerna på förnyelsen. De har sagt att de gillat upplägget och jag hoppas att det inte berott på att de inte vågat säga något annat! Sanningens minut kommer väl i nästa vecka när tidningen delas ut till alla hushåll i Houtskär. Sen får jag höra vad gemene man och kvinna tycker. Hoppas jag.

PS. Om du blir nyfiken och vill prenumerera på tidningen så får du kontakta mig. Telefonnumret är 040 312 4452 eller på e-posten houtskar.forsamling@evl.fi. 15€ för fyra nummer kostar det.

2 thoughts on “Tf. kaplan? Ja, och chefredaktör!

Comments are closed.