Kör försiktigt!

      2 kommentarer till Kör försiktigt!

Jag har ungefär 140 km mellan mina hem och kör den sträckan så gott som varje vecka. Ska jag till Hitis blir det ganska exakt 50 km för en resa fram och tillbaka. Ska jag till Kimito blir det dryga 50 km på en resa. Så du kan tänka dig att jag rätt ofta får höra orden kör försiktigt. Det gör jag för det mesta också. Det finns många djur som rör sig längs och på vägarna i skymningen och man vet aldrig vad som kan hända.

Idag hände nåt jag nog aldrig trott att jag skulle råka ut för. Du kan titta på filmsnutten här så får du se vad som hände!

Där kör jag i allsköns ro och plötsligt händer det oväntade!

 

Både bilen före mig och jag hade en otrolig tur. Trädet föll just mellan oss och jag hann bromsa till en del. Jag vet inte ännu om det är ripor på bilen för det är så mörkt ute att jag ser efter i morgon när det ljusnat.

Att jag har händelsen på film beror på att jag har en sk. dashcam i min bil. Bilkamera på svenska, kojelautakamera på finska. Alltså en kamera som är placerad i vindrutan och som startar automatiskt när jag startar bilen. Den filmar alltid när jag kör och sparar filmen i tre minuters snuttar på ett SD-minneskort. När kortet är fullt skriver den över från början igen.

Min man har haft en kamera rätt länge och redan fångat två hjortkrockar på film. Klicka här så får du se den ena. Jag fick min kamera i present i våras och det här är första gången som det hänt något riktigt spännande värt att spara. Så trots att jag kört en hel del det här året har det inte hänt något allvarligt eller roligt eller spännande.

Det var en del bilar i farten men ingen annan råkade illa ut. Personerna i bilarna bakom mig städade snabbt bort trädet från vägen och så löpte trafiken igen. Jag ringde nödcentralen för att informera och kanske be brandkåren komma och städa bort trädet men det behövdes ingen assistans utan en liten stunds talkoarbete fixade saken.

Tur nog var det ett rätt tunt träd och tydligen ganska ruttet. Att trädet föll berodde på den hårda stormen och på att det avverkats just där trädet stod så att det nu var mycket mera oskyddat och utsatt för den hårda blåsten. Men som sagt, man vet aldrig vad som kan hända när man rör sig på vägarna. Så, kör försiktigt, du också!

2 thoughts on “Kör försiktigt!

    1. Pastorn Post author

      Ja, jag hann bara se i ögonvrån att nu faller det ett träd och bromsa in lite.
      Änglarna har fullt upp i trafiken i mörkret.

Comments are closed.