Julen på jobbet

      Kommentarer inaktiverade för Julen på jobbet

På agendan för julafton stod julbön på serviceboendet Fridhem kl 13 och julbön i kyrkan kl 15. Utöver detta står det “skriv predikan för julottan och annandagens gudstjänst” på min lista.

Eftersom jag bor i Nagu och det är för utmanande att försöka ta sig till Houtskär till kl 7 på julmorognen övernattar jag i prästgården. Det betyder att jag har en lugn och fridfull kväll för mig själv, med möjlighet att skriva och pyssla med diverse arbetsuppgifter. Nu kanske någon tycker att det låter förskräckligt att fira julafton på det här sättet, men själv tycker jag att det är alldeles förträffligt. Nu hinner jag göra förberedelserna utan stress.

I morgon efter julottorna (jo, i plural för jag har en på svenska kl 7 och en på finska kl 8) åker jag hem och firar jul med familjen. Jag ser fram emot ett dignande julbord i gemenskap och samvaro med mina närmaste.  En del paket ligger under granen, men den största julklappen kom hem redan i torsdags.

Jag är kanske lite knasig, men jag har drömt om en egen traktor och nu gjorde jag och min man slag i saken och köpte en. Som du ser på bilden är det en Valmet 305, årsmodell ’87. Den är väl hållen så vi borde ha en prima traktor i många år framöver.

Jag önskar dig en välsignad jul
och hoppas du får fira den på det sätt som passar dig bäst.