Det ena kan leda till det andra

      1 kommentar till Det ena kan leda till det andra

Det är nu ett år sedan jag märkte i hur uselt skick de gamla kontorsstolarna på pastorskanliet var. Det är ca ett halvt år sedan jag upptäckte hur man kan höja och sänka stolen mekaniskt och tänkte att de verkligen behöver förnyas. Men de har fått hänga med och jag har inte tyckt att min stol var helt kass ändå. Trots tejpade handstöd och trots att höj- och sänk-funktionens spak var avbruten.

Jag vet, det låter helt galet. Men det har liksom inte varit prioritet nummer ett det här året.

Till slut kom jag mig för att köpa nya stolar från samma företag som de gamla stolarna var ifrån. Leveransen lovades till nästa vecka och de skulle ta de gamla utslitna stolarna i utbyte. Det fanns ju ännu delar som fungerade på dem. Nånstans hängde det upp sig ett par veckor, men när jag efterlyste stolarna så kom de verkligen snabbt. Och med en av firmans killar som talar svenska!

Så i måndags kom de nya kontorsstolarna till pastorskansliet i Houtskär.  Plötsligt insåg jag hur otroligt sliten den gamla stolen varit. Och hur skön och ergonomisk den nya stolen är.

Jag har också fått en stor svart teve till mitt arbetsrum för framtida distansmöten. Den har stått och blängt på mig ett par veckor och jag har känt att dens stora svarta uppenbarelse har stört mig. Så nu plötsligt fick jag inspiration och möblerade om hela kontorsummet.

Skrivbordet och konferensbordet fick byta plats. Teven fick ställa sig i knuten där jag tidigare satt. Först var jag inte helt säker på om jag gillade den nya möbleringen, men de två första som tittade in sa: Wow! Snyggt! Efter ett par dagar har jag vant mig och tycker nu att det känns rikigt bra.

Den stora svart teven placerade jag bakom min rygg när jag sitter vid skrivbordet. Nu får den stå i sin knut och blänga bäst den vill. Konferensbordet fick mera utrymme och jag fick skåputrymme vid skrivbordet så att jag kan gömma bort mappar och annat som annars kanske skulle ligga och skräpa på arbetsbordet.

Det här arbetsrummet, vill jag påstå, är det finaste arbetsrummet i hela stora församlingen och jag trivs alldeles förskräckligt, gräsligt bra här.

1 thought on “Det ena kan leda till det andra

Comments are closed.