Att vara präst är spännande

      Kommentarer inaktiverade för Att vara präst är spännande

Som präst möter jag nya människor i bekanta situationer, bekanta människor i nya situationer och ibland nya bekantskaper i främmande situationer. Eftersom jag dels är nyfiken på andra människor och dels vill sprida det glada budskapet till så många som möjligt, så är det här det bästa jobb jag någonsin haft.

Ur ett sådant människomöte föddes texten som idag blivit publicerad som kloumn i Kyrkpressen. Eftersom Kyrkpressen inte (ännu) har publicerat den på nätet kan du klicka in dig på Ordet är mitt och läsa den där.

Igår och idag har jag åter mött många människor och jag känner mig så rik när jag tänker på de stunder vi haft tillsammans. Jag har delat både skratt och gråt med dem. Jag hoppas och tror att jag har kunnat förmedla såväl tröst, glädje som frid.

För mig själv har den här dagen bjudit på en känsla av frid, när jag inte behövde rusa vidare, utan kunde stanna upp vid en bädd där jag tror att tiden snart förbyts i evighet.