Ibland blir det på dubbelt

      Kommentarer inaktiverade för Ibland blir det på dubbelt

Enligt överenskommelse med grann-kaplanen firade jag idag två gudstjänster. Först en i Houtskär klockan elva och sen en i Korpo klockan tre. I båda kyrkorna var det flera gudstjänstdeltagare än en vanlig söndag och i båda kyrkorna var det trevlig stämning.

I Houtskär gick strömmen strax efter att vi sjungit Hosianna så när jag inledde min predikan fick jag göra det i skenet av stearinljus. Det var hur mysigt som helst! Kantorn förflyttade sig smidigt från orgeln (som kräver ström för att spelas) till pianot och sen fortsatte mässan som vanligt. Precis när nattvarden skulle delas kom strömmen tillbaka.

Efter högmässan serverades kyrkkaffe i prästgården av två alldeles underbara damer som hade dukat, bakat jultårtor så att hela prästgården doftade nybakat och kokat kaffe trots att stömmen var borta en god stund.

Jag är otroligt glad över alla som vill vara med och bidra i församlingen! Inte att förglömma kören som övar regelbundet för att kunna förgylla gudstjänsten med jämna mellanrum. Idag sjöng de åter som änglar och gjorde högmässan festlig och glad.

I Korpo fick jag vara med om att både kyrkokören och en grupp barn sjöng. Vilken glädje barnen förde med sig! Jag är inte bortskämd med barnkör och knappast församlingsborna heller. Jag hoppas att barnen vill fortsätta och komma med och sjunga flera gånger i gudstjänsten!

En sidoeffekt av barnen är att deras föräldrar kommer med till kyrkan. Det är också väldigt roligt att se. Idag tror jag att alla de som inte är så vana att gå i kyrkan kunde gå hem och tycka att det hade varit trevligt. Jag hoppas att det leder till att de kan tänka sig att komma någon gång igen.

Hosianna, nu är det nya kyrkoåret inlett med besked för min del. Vill du ta del av vad jag predikat idag så klickar du här, eller som alltid högst upp i balken på Ordet är mitt.