Akterseglad och Force major

      Inga kommentarer till Akterseglad och Force major

Den här morgonen kom jag till färjfästet i Galtby precis som vanligt ca 3 minuter före färjan skulle lägga ut. Men den här morgonen fanns det ingen färja där!

Jag blev lite häpen och lite konfunderad. Hade jag missat nån förändring i färjtidtabellen? Det skulle inte förvåna mig. Jag kollade och dubbelkollade i Finnferries app. Näpp, färjan ska gå 7.35 som den vanligtvis gör. Jag hann posta en bild på facebook om att någon stulit färjorna och kolla Marine Traffic-sidan var färjan rörde sig. Där såg jag att den lagt ut 7.26.

Tjejen i bilen bredvid mig informerade mig om att hon ringt färjan och frågat vad som stod på. Hon kunde berätta att ambulansen behövdes på Houtskär och därför hade färjan lagt ut före tiden i tidtabellen. Färjan behövde kanske vänta på ambulansen, så färjpersonalen hade inte kunna säga när nästa tur skulle gå.

Nåväl, det är sånt som händer när man är beroende av färjor. Jag hade ingen brådska till Houtskär den här dagen så jag körde till Korpo församlingshem där jag kunde jobba i väntan på nästa färja. När det närmade sig nästa avgång ringde jag färjan och kollade hur tidtabellen såg ut. De hade väntat på ambulansen och var sena, men jag fick ett klockslag och körde till färjan i god tid.

Nu är jag på plats i Houtskär och kan göra det jag tänkt göra under dagen. Frid och fröjd för min del, och jag hoppas och ber att allt ska gå bra för den som behövde ambulansen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.