Gullvivan blommar!

      Kommentarer inaktiverade för Gullvivan blommar!

Ena dagen träffar jag Houtskärs yngsta. Andra dagen träffar jag Houtskärs äldsta. Alla dagar som jag är på plats i Houtskär träffar jag åtminstone någon i åldern däremellan. Det slår mig åter en gång hur otroligt fint det är att få vara del av församlingsbornas liv.

Ibland handlar samtalen om förrättningar, dop, vigsel eller begravning. Ibland handlar samtalen om svåra frågor och trons stora mysterium. Ibland handlar samtalen om mycket vardagliga saker.

Den här veckan har innehållit goda samtal, psalmsång och  många hjärtliga skratt. Samtal om bön, om hur Gud kan vara tre fast hen är en, om hur den heliga Anden hjälper oss att älska och tjäna, om vad man kan behöva komma ihåg när man skriver en säkerhetsplan och om vad allt det innebär att åka på skribaläger.

Veckan har också innehållit en gudstjänst och uppvaktning vid hjältegraven, möten, förberedande av andra möten, funderingar över söndagens predikotexter, en nästan missad deadline, och en personaldag med god mat.

Att vara präst är ett mycket varierat arbete och jag älskar det. Ibland hinner jag bara inte reflektera över hur mycket fint jag får vara med om. Ibland orkar jag inte berätta det i bloggen. Men, idag skiner solen och sommarvärmen gör en snabbvisit över de blomsterprydda strandängarna i Houtskär och här är Gudagott att vara!