Intet ont som inte för nåt gott med sig

      Kommentarer inaktiverade för Intet ont som inte för nåt gott med sig

Man skulle kunna tro att jag skulle ha full koll på färjornas tidtabeller, eftersom jag ständigt rör mig med färjor i skärgården, men nej. Det känns som att tidtabellerna ändrar stup i kvarten och efter påsk kom vår/höst tidtabellen i bruk.

Det ovanligt att jag planerar ta en senare färja till Houtskär på fredagsmorgonen, men det tänkte jag idag. Jag kom mig iväg som planerat och jag var tre minuter före färjan jag tänkte ta skulle gå i färjstranden i Galtby. Jag såg hur manskapet rörde sig på bryggan och tänkte att snart låter de oss köra ombord. Men nej.

Minut efter minut gick och ingenting hände. Jag tänkte att nån kanske fått hjärnsläpp och går efter vintertidtabell som är fem minuter senare än enligt vårtidtabell. Men ingenting hände. Jag funderade på att ringa till bryggan och fråga vad som är problemet, men kom ändå på den kloka tanken att kolla tidtabellen först.  Där upptäckte jag att 8.45 färjan går måndag till torsdag och inte alls på fredagar! Nästa färja går 10.10! (Här passar kapten Haddocks saftiga svordomar.)

Egen dumhet att jag inte kollat tidtabellen på förhand! Så där satt jag i bilen i färjstranden.

Jag hade datorn med mig och jobb att göra, så det var ju egentligen inget problem, men nog så obekvämt att sitta i bilen och skriva. Så jag kom på den strålande idén att gå ombord på färjan och sätta mig i caféet med datorn och jobba där. Jag ringde bryggan och frågade lov och kollade med cafédamen att det var okej – visst får jag sitta ombord och jobba! Så här har jag nu suttit i snart 1½ timme och jobbat i världens snyggaste office.

Under tiden har färjan hunnit göra en tur över till Norrskata och när färjan skulla avgå från Galtby till Houtskär gick jag ner och körde ombord. Sen fortsatte jag att jobba en halvtimme till vid mitt cafébord. En dåligt start på dagens vändes till en alldeles utmärkt!