Andakt utanför fönstret

      1 kommentar till Andakt utanför fönstret

Det är vanligt att det firas andakt på åldringshem och serviceboenden, speciellt inför de stora helgerna. Servicehuset Fridhem är inget undantag. Vi hade bokat in en andakt med nattvard på skärtorsdagen redan för länge sen, men med undantagstillståndets reglerna kunde ju inte den bli av. Eller kunde vi ändå fira andakt? Utan nattvard?

Jag hade funderat på diverse digitala substitut, men det är ju så viktigt att få ses, på riktigt, inte via nån liten skärm! Och det är viktigt att det är den egna prästen. Via skärm kan man sen se vem som helst, när som helst.
präst står utanför fönstret och sjunger
Och lösningen var inte särskilt svår att genomföra sist och slutligen. För servicehusets matsal har stora fönster in mot innergården. Så, idag har jag firat andakt med boare och personal på Fridhems servicehus!

Jag stod utanför fönstret och med hjälp av två telefoner, en extern mikrofon och en bluetooth-högtalare kunde deltagarna höra mig på insidan. Det var en lite fördröjning av ljudet, men det kunde vi leva med.

Notera också den fina psalmtavlan jag klistrat på fönstret!

Uppslagen psalmbok och två händer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efteråt fick jag höra att boarna varit riktigt nöjda över att ha fått se och höra mig. Jag var där med dem, fast jag inte kunde vara hos dem. Härligt när man kan fira andakt tillsammans fast man är på varsin sida om ett fönsterglas!

TACK till Asta som förevigade denna märkliga, historiska andaktsstund!

1 thought on “Andakt utanför fönstret

Comments are closed.