Innan du ens tänkt tanken

      Kommentarer inaktiverade för Innan du ens tänkt tanken

Jag har hållit tre andakter i radion på sistone och det har jag skrivit om tidigare här, här och här. Någon kanske tänker att andakterna är direktsända, men det är rätt sällan så. Direktsända andakter hålls vanligtvis bara när det verkligen är nåt stort på gång och då är det oftast biskopen som håller dem. Mina andakter är alltid bandade några veckor på förhand.

De här tre andakterna blev jag ombedd att hålla på relativt kort varsel. När jag fick frågan tänkte jag att jag kommer att ha bråttom ungefär när de ska bandas, men gick ändå med på att hålla dem. Jag kunde ju ha lite framförhållning och göra dem lite tidigare än vanligt. Så strax efter jul funderade jag på tema och på en ingivelse blev temat tro och tvivel. Jag skrev mina manuskript och bandade dem i medlet av februari.

Ingen hade kunnat förutspå den situation vi nu har när andakterna sänts. Ingen, förutom Han som håller hela världen i sin hand. Så att mina ord i radion de tre senaste måndagarna känts som mitt i prick beror helt och hållet på att Gud ger oss vad vi behöver redan innan vi vet om att vi behöver det. Att temat tro och tvivel är aktuellt hela tiden är ju sedan en annan femma…