Sista avsnittet i trilogin

      Kommentarer inaktiverade för Sista avsnittet i trilogin

Idag är det tredje och sista gången jag andaktstalar i radion för den här gången. Temat har varit tro och tvivel. Att hitta musik till sina andakter är inte alltid det lättaste, men den här dagens musik var självskriven.

I musikalen Kristina från Duvemåla sjunger Kristina ut sin förtvivlan och desperation. Hon sätter ord på en tvivlan som känns avgrundsdjup, men orden innehåller också ett krampaktigt hopp om att allt inte är förlorat.

Man kan inte jämföra olika liv och olika tragedier, men man kan tänka att Kristina är särskilt hårt drabbad. Även om mina bekymmer inte är av samma kaliber som Kristinas kan känslan vara den samma. Därför var det rätt enkelt att utgå ifrån sången Du måste finnas i min andakt.

I radion kan du lyssna till mig kl 6.54 och 9.15. På Arenan kan du lyssna när du vill de närmaste 30 dagarna och vill du läsa andakten så finns den här så länge du vill.