Det blir för mycket

      Kommentarer inaktiverade för Det blir för mycket

Sen slutet av januari har vi dagligen hört nyheter om Corona-viruset som härjar i världen. De senaste två veckorna har vi inte hört om just någonting annat i media. Naturligtvis är det viktigt att nyheterna når ut, men i något skede tröttnar man på att inte läsa eller höra något annat än corona, corona, corona…

Då är det viktigt att få ta en paus från all krisinfo och fokusera på något annat mellan varven. Att lyssna på bra musik, läsa en god bok, spela ett spel eller lyssna på någon skojig podcast. Jag märker själv att jag inte orkar med corona-info hela tiden, utan jag söker stunder då jag kan koppla bort det allvarliga läget.

Ändå är det här bara början på undantagsläget. Vi kommer att bombas med corona-nyheter ännu länge, men som i alla kriser kommer läget att hitta någon typ av “kris-normalitet”. Vi kommer att hitta en parallellitet där det vanliga livet går hand i hand med corona-pandemin. Vårt behov av information och flykt från verkligheten kommer att gå i vågor. Ibland suger vi i oss all info vi kan få tag i och ibland försöker vi stänga ute allt som handlar om virusets framfart.

Just nu känner jag att jag har mitt mått fullt så jag försöker hitta annat att skriva om än corona här på bloggen. Hur bra det lyckas får vi se…

Ha det gott, var försiktig och våga tro att livet fortsätter!