Sista veckan på gång

      Kommentarer inaktiverade för Sista veckan på gång

Nu är det sista veckan innan semestern. Jag känner både i kropp och knopp att det ska bli skönt med fyra veckor utan dess mera måsten. Förra helgen var intensiv med Crazy Raft Race på lördag och en tripp till Iniö för att hålla gudstjänst på söndagen. I den hettan som det var i helgen blev det extra påfrestande, och det känner jag ännu. Igår åkte jag hem en färja tidigare än jag annars tänkt mig, för jag var så trött och mådde inte bra. När jag kom hem sov jag bort en stund och sen kändes det faktiskt lite bättre.

Att åka till Iniö för att hålla gudstjänst är ett projekt för sig. Resan är fin och jag njuter verkligen av den, men den här gången kändes det lite surt nog. För när jag kom fram till Iniö, efter tre timmar på väg, visade det sig att ingen dök upp till högmässan! Där stod jag väl förberedd med predikan instucken i handboken och så blev det till ingenting.  Det händer sig då och då i de flesta små församlingar, så det är inte i sig någon överraskning. Den här gången var det nog värmen och den konsert som ordnades kl 13 som bidrog till mässfallet. Kantorn och jag höll en liten andakt med förbön för alla dem som inte tagit sig till kyrkan innan vi packade ihop och åkte hem.

I väntan på färjan från Iniö till Gustavs

Jag valde att åka hem norra vägen. För trots att det är ca 100 km längre var jag hemma tidigare än jag hade varit om jag åkt tillbaka samma väg jag kom! Dessutom resulterade det i att jag åkt hela Skärgårdens ringväg en gång den här sommaren (förutom att jag fuskade lite och skippade Nådendal) och jag kunde leverera ett brev till kansliet i Pargas på samma resa.

Idag och i morgon är vanliga dagar med förberedelser och diverse pappersarbeten, sen kommer veckans två lediga dagar innan veckoslutet med en vigsel och deltagande i hela församlingens högmässa i Nagu.
Och sen, sen är det semester!
Jag kan nästan börja räkna timmarna nu…