Fest på fest

      Kommentarer inaktiverade för Fest på fest

Det känns som att den bara varit festligheter de senaste dagarna. Igår höll jag examensfest i församlingshemmet. Många nära och kära och somliga mindre tippade vänner kom för att gratulera mig. Jag tycker att det alltid är roligt att ställa till med fest och inte var det annorlunda den här gången. Delad glädje är dubbelglädje!

Jag tycker om att baka och nu hade jag väldens chans att få baka i massor utan att själv behöva äta upp allting. Så jag bakade sju sorters kakor och över hundra kanelbullar. Skoj! Kakan lät jag cateringen ta hand om, för jag visste att det blir en smarrig bamsekaka.

Under fyra timmar droppade en efter annan in och glädjen var stor både hos dem som kom och hos mig! Tänk så många som är så glada för att jag studerat och blivit präst. Ännu flera vet jag att gärna hade kommit men inte hade möjlighet. Det är nog alldeles ofattbart vilket stöd jag har!

Alla hade någonting med sig när de kom. Jag fick många fina kort med tänkvärda ord. Jag fick böcker och andra livets nödvändigheter. Jag fick blommor, blommor och ännu mera blommor! Så fick jag ett äppelträd, en syrenbuske och en vinranka! Varje dag på året kan jag beundra dessa växande gåvor och tänka på hur härligt uppvaktad jag blivit. Sen ställer de ju ett motkrav förstås, jag måste sköta om dem för att de ska leva och må gott.

Somliga gav bidrag till prästkläderna och jag kan med stor tacksamhet meddela att ni nu klätt mig helt och hållet. Varje gång jag klär mig i ämbetsdräkten bär jag er med mig. Mitt djupaste tack!

Foto: Anna Lindsdtröm