En virvelvind kom in genom dörren

      Kommentarer inaktiverade för En virvelvind kom in genom dörren

Det kan inte vara lätt för mina arbetskamrater att få mig i hus med sig.
Det första jag gjorde när jag kom på jobb till kansliet i Korpo var att flytta på skrivborden.
Ungefär det andra jag gjorde var att beställa nya kontorsstolar.
Sen var det dags att möblera om i salen i församlingshemmet.
Sen möblerade jag om lite till på kansliet.

Det är liksom ingen hejd på hur jag ställer till det när jag kommer till ett nytt ställe där ingen stoppar mig när jag börjar möblera om! Fast, det roliga är att ommöblerande fortsätter även när jag inte är på plats! Så det verkar som att mina arbetskamrater kanske gillar förändringen.

För ett antal år sedan satt jag i ett så gott som övergivet pastorskansli på en ö där prästen inte längre hade en fast arbetspunkt. Det var mellan arbetsuppgifter som jag hade tänkt att jag hinner göra någonting på datorn. Där satt jag vid skrivbordet och tittade mig omkring i rummet. Jag hade svårt att koncentrera mig på det jag skulle göra, för rummet och möblerna påverkade mig negativt. Då kom jag på att i där var “Feng-shitt”. Feng shui är en kinesisk lära om hur den omgivande miljön påstås påverka allt levande (Wikipedia) och man hänvisar till den när man vill inreda trevligt så att det påverkar på ett bra sätt. I det gamla pastorskansliet var känslan allt annat än positiv. Därav mitt nya uttryck.

Lite samma känsla hade jag när jag kom in på pastorskansliet i Korpo. Två stora skrivbord stod mitt på golvet och tog upp mera utrymme än de behövde. Flera gamla skåp som inte längre behövdes trängdes längs väggarna. En gammal kopieringsmaskin stod och väntade på att bli hämtad. Den borde ha åkt ut i augusti ifjol, men den står fortfarande kvar. Jag har påtalat saken och om bjässen inte har försvunnit innan februari har jag lovat slänga ut den på backen eller sälja den på loppis. Det är en leasing-maskin där avtalet gått ut och ingen har hämtat bort den. Suck!

Jag har märkt att jag behöver en viss ordning i mitt arbetsrum för att kunna koncentrera mig på arbetet. Jag kan inte sitta med ryggen åt en dörr, men nog mot ett fönster. Jag vill gärna ha ett stort blockljus som får brinna medan jag sitter och arbetar. Jag vill ha papper, fack och mappar inom lagom avstånd och jag vill ha en skärm, tangentbord och mus som är bekväma. När jag har allt det här på grej löper jobbet.

Jag behöver inte någon kinesisk lära om hur saker och ting ska placeras för att det ska vara bra, jag vet inte ens vad feng shui egentligen går ut på,  men jag behöver ordna så att jag trivs. En viktig detalj är också en mugg, stor som en balja, att dricka te ur medan jag sitter och jobbar. Och nu har jag det som jag vill ha det i kansliet i Korpo. Ännu har ingen klagat högljutt, så jag tror det blev ganska bra.