Förväntningar inför jul

      Kommentarer inaktiverade för Förväntningar inför jul

Någon gång i somras fick jag frågan om jag kunde tänka mig att hålla några aftonandakter i radion inför jul. Då visste jag inget om framtiden, vilket man förvisso aldrig gör, men tror sig göra. Jag svarade först att jag gärna funderade lite på saken, men i augusti svarade jag att det väl nog ska gå bra.

Sen fick tanken ligga och gro bak i huvudet på mig. Ibland när jag hade en tråkig stund funderade jag på vad jag skulle tala om i andakterna. Jag tänkte på de tre keramiktomtarna som står i mitt barndomshem. De som ser ut som Jenny Nyströms tomtar och absolut ska vara framme varje jul. Det var min moster i Sverige som någon gång i slutet av 1970-talet gav varsin åt mig och mina syskon. Mamma har försökt dela ut dem åt oss, men vi är överens om att tomtarna hör ihop och ska finnas i barndomshemmet.

Fast jag vände och vred på mina idéer kring tomtarna var det ingen idé som riktigt fick fart. Så jag gjorde som jag hört att man ska göra när man skriver. “Kill your darlings!” (Döda dina älsklingar) Jag dödade inte tomtarna, men nog idén om att ha dem med i andakterna.

Efter ett samtal med redaktören som jobbar med radioandakterna hittade jag ett frö som fick gro och växa till sig. Till slut kom dagen emot när andakterna skulle vara klara och det är vanligtvis min bästa inspiration. Jag skrev ner mina tankar och läste in andakterna.

Ikväll kommer den första i radion klockan 19.15. Efter kl. 19.30 finns andakten att lyssna till på Arenan eller läsa på min blogg. Det är bara att klicka på länkarna här nedan så kommer du rätt. Den följande andakterna publiceras samma tid, på varsin dag. (Tålamod!)

21.12.2021 Lyssna på Arenan eller läs manuset.
22.12.2021 Lyssna på Arenan eller läs manuset.
23.12.2021 Lyssna på Arenan eller läs manuset.