Äntligen kom beslutet

      4 kommentarer till Äntligen kom beslutet

Nu är det klart. Nu har domkapitlet slagit klubban i bordet och förordnat mig till kaplan i Houtskärs kapellförsamling från och med 1 januari 2022.

Dessutom är tjänsten som kyrkoherde lediganslagen i Väståbolands svenska församling. Det kommer att bli spännande att se vem alla som är intresserade och söker tjänsten. Det är inte ett alldeles enkelt jobb att vara kyrkoherde för den här utbredda församlingen, men intressant är det garanterat! Det är en församling med engagerade församlingsbor, förtroendevalda och anställda som vill ha en levande gemenskap på alla håll i församlingen. Så det finns en bra grund att starta från.

Jag har redan mötts av försynta, indirekta frågor om jag ska söka tjänsten som kyrkoherde. Det ska jag inte. För det första har jag nämligen alldeles nyss fått ett bra jobb jag vet att kommer att trivas med och för det andra är jag inte behörig för en kyrkoherdetjänst.

4 thoughts on “Äntligen kom beslutet

 1. Annica

  I dessa pandemitider som jag tycker börjar kännas tröstlösa betyder kyrkan mycket . I min hemstad har det tyvärr sparats alldeles för mycket på psykvården. För många av mina vänner som är ensamma betyder kyrkan att där finns någon att prata med. Många firar tyvärr jul ensamma.
  Är ingen expert men inom kyrkan jobbar ni också obekväma arbetstider.

  1. Pastorn Post author

   Kyrkan betyder mycket för många, speciellt gemenskapen och omsorgen om de svaga är kyrkans starka sidor. Visst jobbar många i kyrkan på obekväma tider och helger när andra är lediga, men det vet man när man väljer att jobba i kyrkan. Det behöver inte vara negativt utan kan vara riktigt givande.

  1. Pastorn Post author

   Om jag förstår dig rätt kallar du den kristna tron för amsagor. Du har naturligtvis rätt till din åsikt, men jag uppskattar inte din kommentar för jag upplever att den är aningen respektlös.
   Sen vill jag påpeka att lönen för kyrkoherdejobbet i jämförelse med liknande chefstjänster på annat håll är underbetalt, så 4-5000 euro är inte alls för mycket.

Comments are closed.