Nästan för mycket av det goda

      Kommentarer inaktiverade för Nästan för mycket av det goda

För ett år sedan var det meningen att hundratals människor från stiftets alla hörn skulle samlas i Mariehamn för att fira Kyrkodagar. Dagarna ställdes inte in, men på grund av de rådande restriktionerna blev det inte ens 100 personer som kunde närvara. Jag var där och njöt av gemenskapen som ändå uppstod. Då sade man “nästa år igen” och nu har det plötsligt gått ett år!

Det här året ordnades kyrkodagarna i full skala, fast deltagarantalet fortfarande inte nådde fullt upp till samma siffror som tidigare år. Omkring 250 deltagare samlades i Mariehamn och redan på båten till Åland kändes det som att hela stiftet var på fötter.

Programmet var omfattande och allsidigt. Det var mycket av det goda på alla sätt. Ibland blev det nästan för mycket av det goda, eftersom många av oss var väldigt ovana med att träffa så många människor på en gång och under så lång tid som ett helt veckoslut. Själv fick jag ta en vilopaus mitt på lördagen för att orka och jag är glad att jag hade möjligheten och förståndet att ta den pausen.

Det här året fotograferade jag inte alls lika mycket som ifjol. Nu var jag bara med och njöt av att få vara en i mängden. Jag träffade massor av vänner och bekanta, till och med någon som jag kanske inte sett på över 15 år! Jag träffade nya vänner och bekanta som jag ser fram emot att träffa igen någonstans.

Programpunkterna gav mig mycket att tänka på. Jag märkte hur det snurrade i huvudet av alla tankar som virvlade omkring. En del skrev jag ner så att jag kan återkomma till dem och en del hoppas jag att dyker upp igen när jag läser de böcker jag köpte på dagarna. Ett extra tack till Britta Hermansson som gav mig nya nycklar till att tolka hur vår tro kan påverka oss människor på så olika sätt.

Som grädde på moset bland alla böcker jag köpte fick jag också ett exemplar av den bok jag medverkat i. En av mina andakter som jag hållit i radion finns nu med i boken En dag full av hopp. (Läs mera om boken här.)

Vägen hem över havet bjöd på de mest fantastiska vyer man kan tänka sig en dag i mitten av november. Tack Mariehamns församling och KCSA för några underbara dagar tillsammans!