Här kommer allt jag inte hunnit skriva tidigare

Det händer sig ibland, även om det är väldigt sällan, att jag inte hinner blogga fast jag tänkt att jag ska göra det. Så nu får jag sammanfatta det jag inte hunnit berätta tidigare:

På måndagen och tisdagen satt jag klistrad vid min dator nästan hela dagarna. På programmet stod den andra och sista delen av pastoralkursen Kommunikation och växelverkan, kursen som skulle vara en närvarokurs, men sist och slutligen blev den helt på distans. Bra så, för nu var det definitivt dags att få den undanstökad.

I fredags höll jag aftonandakten i radion. Som tur är kan man lyssna när man hinner och vill om man klickar in sig på Arenan. Där ligger andakten i ett år så du kan lyssna så många gånger du vill. Och förresten, om du sjungit i Minikören utmanar jag dig särskilt att lyssna på den! Om du av någon orsak inte kan lyssna kan du läsa mitt manuskript som finns under länken Ordet är mitt.

Idag fick jag vara liturg i Åbo svenska församlings gudstjänst i Domkyrkan. Patrik Hagman sjöng och predikade, Benjamin Häggman läste texter och kantorn Nicholas Söderlund vill jag särskilt berömma för de härliga improvisationerna i början och slutet av gudstjänsten. Den här gudstjänsten firades utan närvarande församling, men sändes som vanligt på Virtuaalikirkkos sida. Där ligger den kvar en liten tid, så du har ännu en chans att fira gudstjänst med oss om du vill.

Som en sista karamell kan jag berätta att jag nu gjort alla pastoralkurserna, alla 40 studiepoängen, men jag har inte fått alla godkända ännu. Jag väntar på att få de sista intygen över fullgjorda kurser inom kort. När jag har dem i min hand kan jag anhålla om pastoralexamen. SEN får ni gratulera och hurra, inte ännu. Nu ska vi bara hålla tummarna för att posten inte slarvar bort några viktiga brev på vägen!

2 thoughts on “Här kommer allt jag inte hunnit skriva tidigare

Comments are closed.