Är facebook av ondo?

      Kommentarer inaktiverade för Är facebook av ondo?

Sociala media är ett arbetsredskap bland många andra i dagens läge. I Vasabladet debatteras det kring detta.  En person anser att församlingarna inte ska söka människors gillande utan Guds och det hittar man inte på Facebook. En kyrkoherde i en liten skärgårdsförsamling, Camilla Svevar, svarar att hon inte håller med. Hon påpekar just detta att facebook blivit ett redskap för att nå församlingsbor och andra och på så sätt sprida evangelium. Tiderna förändras och kyrkan behöver hänga med. As simple as that.

Jag är aktiv på sociala media och skulle gärna göra ännu mera i min lilla kapellförsamling. Mitt främsta redskap just nu är gruppen Houtskär INFO på facebook där jag informerar om smått och stort som händer i kapellförsamlingen. För en liten stund sen lade jag upp den här texten och bilden:

En someguru och kommunikationsexpert har berättat att när hon utbildar företagare i sociala media påpekar hon att det är viktigt att visa sitt eget ansikte mellan varven av produkter och infopaket i flödet. Jag lyssnar och lär, därför blev det en selfie med vidhängande info den här gången.