Erkännande: Jag är en nörd – men på mitt eget sätt…

      Kommentarer inaktiverade för Erkännande: Jag är en nörd – men på mitt eget sätt…

Jag funderar kring predikan så gott som varje vecka. Somliga veckor skriver jag en. Somliga veckor skriver jag många. Ibland får jag hålla ledigt och behöver inte skriva någon alls.

Nu när jag har varit präst i ett år märker jag att jag får återkomma till söndagar jag redan stiftat bekantskap med. Eftersom det finns tre årgångar i handboken är det inte samma evangelietext jag arbetar med, men temat är det samma. Då är det spännande att gå tillbaka för att se vad jag tänkte för ett år sedan. Hur formulerade jag mig då? Finns det någon tanke jag kan ta fasta på och vidareutveckla?

Jag gillar system, tabeller, statistik och allt som bringar ordning i kaos. Jag gillar också att dela med mig. De här två sakerna sammanfaller under rubriken Ordet är mitt. Där publicerar jag ett urval av mina predikningar, andakter, tal och kåserier. Riktigt allt lägger jag ju ändå inte ut. När jag igen lade in några predikningar upptäckte jag att jag nu går på andra varvet.

Det blir väldigt tydligt på sidan Kyrkoårskalender där jag skrivit av handbokens alla helgdagar till en lista och under söndagarna finns länkar till de olika predikningarna. Under några söndagars namn finns det nu två predikningar! Den sidan fungerar liksom ett index för bloggen. Sen kan man nog söka på bibelställen, teman och söndagens namn bland taggarna också, så det finns system på system…

Okej, det är väl nu jag får erkänna att jag är en nörd, men på mitt eget sätt. Fast, egentligen gör jag det erkännandet med stolthet. För jag är ganska, irriterande, nöjd med mitt sätt att bjuda på predikningar.

Sen säger vi inte ett ord om predikningarna kvalitet. Det är en heeeelt annan historia. Men det faller under kategorin “alla är bra på nånting, om inte annat så kan man vara avskräckande exempel”.