Är det här kanske en vanlig vecka?

      1 kommentar till Är det här kanske en vanlig vecka?

I somras frågade en man hur en vanlig vecka kan se ut för mig. Då hade jag inte ännu jobbat ens en hel vecka så jag kunde absolut inte svara. Nu tänkte jag göra ett sammandrag av min vecka. Knappast är den heller vanlig, och jag undrar om jag ännu ens haft två likadana veckor?

På måndag var det biskopsvals debatt i Åbo. Jag var där förstås. En liten stund in i debatten fick jag och mina vänner bud om att ljudet strulade på den officiella utsändningen. Så jag tog fram telefonen och sände live på facebook till mångas glädje. I över en timme satt jag ungefär så här med telefonen… (Min bänkgranne M knäppte bilden.)

På tisdag inledde bönegruppen sin verksamhet. Vilken tur att deltagarna vet hur det brukar vara och hur de vill ha det, för jag hade ju ingen aning om vad som förväntades. Det blev lite ätbart och te, mycket prat och en innerlig varm bönestund. Sen blev det bråttom till färjan, men jag hann.

På onsdag fick jag beredningen och kallelsen klar till kapellrådet. Det hade jag jobbat på redan dagen innan, men nu kunde jag lägga allt i kuverten och försegla. Vilken lycka att känna att “nu är jag klar med den här uppgiften”! Sen avslutade jag arbetsdagen med kyrkokören. Härliga kvinnor där. Undrar hur man kunde locka med några män? Det skulle vara rasande fint att få sjunga i flera stämmor!

Torsdagen, vändagen och alla hjärtans dag, firade jag tillsammans med boare och andra på servicehemmet Fridhem. Det var Röda korsavdelningen som ordnat med vändagsfest. Jag fick bidra med att prata lite och sjunga ett par sånger. Lyckligtvis höll rösten för det, trots att en flunssa igen försöker sitt bästa för att få tyst på mig.

Fredag – ledig dag! Då ska det bli styrelsemöte med Finlands svenska prästförbund i Hufvudstaden. Mera flyg o fläng. Jag samlar inte damm i alla fall!

Lördag – ledig dag! Den ska spenderas hemma med allt som behöver göras där.

Söndag är en “vanlig” söndag. Då blir det högmässa i Houtskär kyrka kl 11 och du är hjärtligt välkommen om du är på rimligt avstånd. (Vad som är rimligt är upp till dig. Om du startar nu hinner du komma fast du skulle vara i Kina.)

1 thought on “Är det här kanske en vanlig vecka?

Comments are closed.