Ensam är stark, tillsammans är vi ändå alltid starkare

      Kommentarer inaktiverade för Ensam är stark, tillsammans är vi ändå alltid starkare

Just nu känns det som att sommaren har varit ganska hektisk och kaotisk. Det har varit mycket nytt. Jobbet har krävt sitt och jag har skaffat mig ett nytt boende som visade sig vara aningen utmanande att få i ordning. Nu när höstens verksamhet rullar igång är det åter nya uppgifter som kommer emot, men det känns ändå som om det nu finns en chans att få ordning på livet, både yrkesmässigt och privat.

Förra veckan deltog jag i ett redaktionsmöte för kyrkans facebooksida och den här veckan inledde jag med att delta i ordinationsutbildning. Det här träffarna har varit härliga andningshål med en chans att stanna upp och reflektera lite kring var i livet jag är just nu. Det som jag just nu uppskattar massor är att få träffa kollegor och diskutera arbetsuppgifter och känslor kring dem. För det är mycket vi nyblivna präster funderar på nu när vi tjänat som präster några månader.

Ordinationsutbildningen är en obligatorisk utbildning i samband med att man blir prästvigd. Under de senaste dagarna har vi som prästvigdes i maj, de som antagligen kommer att prästvigas i oktober och några som inte ännu har klart datum för prästvigning, träffats. Domkapitlets medlemmar har utbildat oss med olika nyttigheter. Diskussionerna har varit givande och det är kanske ändå diskussionerna som varit allra mest efterlängtade av oss som prästvigdes i maj. De som ännu inte prästvigt har andra frågor än vi som nu funderar kring konkreta och praktiska frågor i tjänsten. Nästa gång vi träffas för utbildning är efter ju när det blir dags för retreat. Nyss hemkommen längtar jag redan efter att åter få träffa mina vänner och kollegor.

Här en bild från Domkapitlets facebook-sida med nästan alla deltagarna.
Fotograf notarie Linus Stråhlman.