Att fira helg

      Kommentarer inaktiverade för Att fira helg

På nåt underligt sätt är jag inte riktigt i synk med helgfirandet och har just aldrig varit det heller. Jag måste faktiskt tänka efter ordentligt när i livet jag haft ett jobb som varit “normalt” när det gäller högtider. Vintern ’97-’98 var jag kontorsråtta och följde således det “normala” men det var bara ett halvt år. 2009 var jag också anställd med kontorstider, men det var bara ett knappt år. Alla andra arbeten har mer eller mindre rullat på oberoende av helger och högtider. Inte undra på att jag tycker att det där med att vara ledig och fira helg är lite mystiskt.

Att för det mesta arbeta på helger och vid högtider är liksom det normala för mig. Det betyder alltså att det inte blir någon stor omställning i livet på den punkten för att jag blivit präst.

Den här helgen är det midsommarfirandet som är på gång och igår kväll kom jag plötsligt ihåg att firandet inleds redan idag. I min tankevärld ska midsommarfirandet inledas si sådär kl. 18 på midsommarafton. Inte kl. 12 på torsdag, dagen innan midsommarafton. För att försöka undvika människomassor for jag till butiken på förmiddagen. Jag handlade det som behövdes för helgen och skyndade mig hem. Sen kunde jag jobba med skribamaterialet hemma på datorn i lugn och ro medan andra fick sköta om stressandet, handlandet, resandet och vad allt som hör till midsommarfirandet.

Med en bild på en nattviol som växer alldeles vid vägkanten vill jag önska dig en trevlig midsommarhelg. Ta hand om dig och de dina, så det blir en fin midsommar för alla!