Lägga pussel på jobbet

      Kommentarer inaktiverade för Lägga pussel på jobbet

Jag har säkert skrivit det många gånger förr, men jag återkommer till det igen. Bloggen är ett av mina sätt att reflektera över jobbet. Så här kommer åter en tillbakablick och rapport från dagen som hjälper mig att reda upp mina tankar och att minnas hur den här stunden känns:

Ett par dagar före julen blev det om inte kaos, så annorlunda på jobbet. Det blev flera överraskningar och det blev mycket att ta hand om. Det kändes som att jag plötsligt fallit i bassängen i djupa ändan och inte var helt säker på hur man gör när man simmar.

Sen blev det nytt år, ny tjänst och ny arbetsplats. Samtidigt som den gamla behövde en del av mig också. Jag kände mig otillräcklig och det blev långa dagar. Det fanns inte tid och ork att fundera, reflektera och planera så mycket – det var bara att se till att hjulen snurrade.

Så gick det några veckor och plötsligt i slutet av förra veckan satt jag framför datorn, stirrade på skärmen och undrade vad jag skulle ta tag i. Plötsligt fanns det tid att stanna upp lite grann och tänka. Idag satt jag åter vid datorn och funderade på hur jag ska lägga upp mitt jobb nu. Det känns som att det börjar jämna ut sig.

Kan hända att det bara är för stunden och att det snart är fullare rulle än jag vill igen, men de här små stunderna att hinna samla sina tankar är ovärderliga. Om jag inte får ordning på mig själv och mitt jobb så mår jag inte bra i längden.

Så idag började jag kontrollera och planera gudstjänstlivet för Nagu, Korpo och Houtskär för våren. Det gäller att se till att vi har gudstjänsterna bokade fram till sommaren och att det finns personal som kan ta hand om dem. Det är ett rätt så omfattande pussel och jag behöver en Excel-tabell med färgkoder för att kunna hålla ordning på kyrkor och personal.

Det blev en färggrann palett när jag var klar med min planering. På några få ställen lyser det ännu brandbils-rött till tecken på att jag saknar personal för den uppgiften. Jag har redan kontaktat ett par möjliga vikarier och hoppas att de har möjlighet att hjälpa till. Så på det stora hela är jag riktigt nöjd över hur jag fick pusselbitarna att falla på plats idag.

Det här är en del av det nya i jobbet. Att se till att kyrkor, helger, gudstjänsttider och personal i området Nagu-Korpo-Houtskär blir till ett färggrant pussel som betjänar församlingsborna på bästa möjliga sätt, utan att kräva orimligheter av personalen.
Och jag tycker det är så intressant och roligt! Hurra!

Och medan jag satt och jobbade var det full fart i salen.