Kläderna gör prästen – eller?

      Kommentarer inaktiverade för Kläderna gör prästen – eller?

Till höger i bloggens spalter kan man läsa ett utdrag ur boken Stengrunden av Bo Giertz.

“Tro inte att du förmår något av egen kraft. Håll prästskjortan på när du möter folk i arbetet, du är kallad, utvald och vigd att gå Guds ärenden. I dig själv är du inget märkvärdigt.”

Jag håller fast vid de här orden för jag tycker de är så sanna. Jag är inget märkvärdigt, men med Guds hjälp har jag fått ett fantastiskt uppdrag att utföra.

Sen är det inte alltid så lätt att få alla människor att förstå att jag inte är märkvärdig. Och jag kan väl erkänna att jag inte alltid gör det så lätt för dem. Jag gillar ju att göra sånt som är lite extra och jag gillar granna färger och bling-bling.

På de här två bilderna kan du se hur jag kan klä mig. På den första är jag på väg till en bröllopsfest. På den andra närvarar jag på stiftsfullmäktige i Tammerfors.

Att ha chockrosa skor till ämbetsdräkten är reglementsvidrigt när man läser biskopsmötets anvisningar om hur en präst ska klä sig. För säkerhets skull frågade jag biskopen om han ger mig en reprimand för min rebelliska klädsel? Han skrattade och sa att man ska “klä sig för tillfället lämpligt” och han tycker att det här ser mycket lämpligt ut för ett bröllop.