Det är mycket nu!

      1 kommentar till Det är mycket nu!

Nånting av det värsta jag vet är när jag går omkring med känslan av att det är något jag borde göra, utan att riktigt kunna sätta fingret på vad det är. Så brukar det bli när det är mycket på gång. Nu känner jag mig lite smått fjantig när jag skriver upp minsta lilla sak på min to-do-lista, men det ger mig lite mera känsla av kontroll. Jag behöver inte försöka hålla alla hundra bollar i huvudet, utan jag kan låta listan hålla reda på att vad jag borde minnas. Tillfredställelsen att få sträcka över saker på listan, känns även den smått löjlig.

Nu när jag skriver det här, stannar jag upp och ställer mig själv frågan varför jag kallar det här för löjligt? Inte skulle jag ju säga åt någon annan att dens listor och glädje över att få stryka över det som är gjort är löjlig! Det här är mitt sätt att få saker och ting att gå ihop och alla sätt som underlättar är ju bra! Kanske det här också är ett utslag av att det är så mycket på gång just nu?

Livet idag är hektiskt och splittrat. Vi är många som rusar på i full fart, med tusen beslut att fatta och tusen saker att få gjorda. Själva livet blixtrar förbi och det är en svår balans att hålla farten uppe  när det finns så mycket att minnas och göra. Jag får höra att jag ska ta det lugnare, och jag håller med. Men samtidigt finns det ju så rysligt mycket som är roligt att göra och jag blir uttråkad om allting står stilla! Livet går i perioder och just nu är det en period då det händer massor.

För den som kanske oroar sig en aning (jo, jag är medveten om att det finns sådana personer i min närhet) så kan jag lugna dig och säga att jag just idag har tackat nej till ett förtroendeuppdrag som erbjöds mig. Och jag ser fram emot att ett annat uppdrag tar slut vid årsskiftet. Den utbildning jag sysslar med den här hösten ska inte sträcka sig längre än just den här hösten, så i nästa år blir det mindre på studiefronten.

Det är mycket nu, men det är mycket roligt och intressant. Jag klagar inte egentlingen, jag önskar bara att det inte alltid skulle klumpa ihop sig när det väl rullar på.

1 thought on “Det är mycket nu!

Comments are closed.